Το πρόγραμμα “Οδυσσέας” Του Πανεπιστημίου Κρήτης ταξιδεύει στη Χίο

Η ΔΙΠΕ Χίου ενημερώνει ότι, στο πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024 του Πανεπιστημίου Κρήτης (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης), φέτος θα ταξιδέψει και η Χίος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΙΠΕ Χίου με τα Πανεπιστήμια  της χώρας, τέσσερα (4)  Δημοτικά Σχολεία , το 4ο Χίου, το 9ο Χίου, το 2ο Βροντάδου και το 3ο Βροντάδου, θα είναι μαζί με άλλα 49 Σχολεία από τη χώρα μας, την Κύπρο και 9  ακόμη χώρες, στο ταξίδι της γνώσης, της συνεργασίας, της δημιουργίας.  Σκοπός του ταξιδιού, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων από απόσταση μέσω τηλεδιάσκεψης, με έμφαση στην παιδαγωγική αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, στην ενθάρρυνση της συνεργασίας, της  δημιουργικότητας και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Αντικείμενο του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024»  αποτελεί η συνεργατική διερεύνηση και οικοδόμηση της γνώσης των μαθητών σχετικά με την ασφαλή και δημιουργική αξιοποίηση του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γιάννης Ρες σε δήλωσή του επισημαίνει:

“Πολλά  συγχαρητήρια  στις Κυρίες Διευθύντριες  του 4ου ΔΣ Χίου, του 9ου ΔΣ Χίου, του 2ου ΔΣ Βροντάδου, τον  Κο Διευθυντή του 3ου ΔΣ Βροντάδου και τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω Μονάδων μας που ανέλαβαν εθελοντικά την ευθύνη υλοποίησης του απαιτητικού, αλλά και τόσα υποσχόμενου για τη μαθητική μας κοινότητα, καινοτόμου προγράμματος! Είναι βέβαιο, οι μαθητές τους θα βιώσουν μία μοναδική εμπειρία!”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.